Circle

Activiteiten

Sinds oktober 2014 ben ik bezig met een VVE-programma kiki voor gastouders. 

KIKI is een ontwikkelingskansen-programma voor gastouders en kleinschalige kindercentra. Met hulp van beer Kiki worden activiteiten uitgevoerd op vier ontwikkelingsgebieden: Motoriek, Sociaal-emotionele ontwikkeling, Spraak & Taal, Rekenprikkels. De methodiek is bedoeld als deskundigheidsbevordering voor het leren herkennen en benutten van ontwikkelkansen bij kinderen van 4 maanden tot 4 jaar.”  meer informatie over VVE-KIKI    

Regelmatig worden er activiteiten georganiseerd. Verschillende activiteiten worden gepland afhankelijk van het seizoen en de tijd van het jaar, zelfs op feestdagen en in schoolvakanties. Een dagje uit behoort ook tot de mogelijkheden.

Activiteiten kunnen variëren van creatief zoals koken, bakken, knutselen etc. tot beweging- of muziekactiviteiten. Het ontwikkelen van de eigen creativiteit van het kind is hierin veel belangrijker dan het resultaat.

Naar buiten gaan behoort ook tot een vaste activiteit. Ik probeer zo vaak mogelijk, ook al het is niet zo mooi weer, even met de kinderen naar de speeltuin of de dierenboerderij te gaan. Eendjes voeren of in de speeltuin spelen. Wij kunnen ook gaan wandelen en bij mooi weer picknicken etc. Bij alle activiteiten vind ik het lekker bezig zijn en het plezier wat het kind eraan beleeft het belangrijkste. Baby’s volgen uiteraard hun eigen dagritme.

Foto's van onze activiteiten!

facebook

Privacy Verklaring