Circle

Visie

Waarom gastouderopvang?

Veel ouders zijn geschrokken van de hoge kosten voor het kinderdagverblijf en geven de voorkeur aan opvang dicht bij huis. De keuze is snel gemaakt! Gastouders rekenen alleen de afgenomen uren en ook het uurtarief ligt vaak aanmerkelijk lager dan bij het kinderdagverblijf. Wie gebruik maakt van een erkende gastouder, kan ook in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag.

Opvang door een gastouder verschilt ook in andere opzichten van een kinderdagverblijf. Zo vindt de opvang plaats in de huiselijke en vertrouwde omgeving van de gastouder, ook is het kleinschalig en er wordt kindgericht gewerkt. Elk kind krijgt aandacht en kan zich optimaal ontwikkelen in zijn eigen tempo. De leeftijden zijn verschillend, waardoor de kinderen van elkaar kunnen leren en elkaar kunnen helpen. De opvang is flexibel en de opvangtijden kunnen in overleg met u worden vastgesteld.

Vooral voor kinderen waarvoor de groepen op het kinderdagverblijf te groot zijn, of die flexibele opvang nodig hebben, is dit een goede vorm van kinderopvang. Er is meer persoonlijke aandacht en er zijn niet telkens andere leidsters waardoor een kind zich sneller echt thuis zal voelen.
Werken met kinderen kost veel energie, maar je krijgt er ook heel veel voor terug. Ik vind het heel fijn om kinderen een veilig plekje te bieden waar ze zich prettig en nog belangrijker, waar ze zich ook thuis voelen. Het is fantastisch werk waar ik elke dag van mag genieten!

 

Klik hier voor de Extra care 4 kids pedagogische visie

facebook

Privacy Verklaring